BRINGING A JOURNEY TO A CLOSE

Many supporters from all over the world contributed in so many ways to the concept, design, building, finishing and funding of the Hengyang Children’s Care Centre. The opening ceremony helps to bring this chapter in ICC’s story to a close.

When ICC set up permanent operations in Hengyang in 2005, the Hengyang Welfare Centre provided some facilities. They were old, had peeling paint, and needed heavy cleaning and renovations. The conditions were not ideal, but ICC made do. 

In 2011, ICC negotiated a new contract with the government. Part of that contract was for the government to fund and construct a new multi-storey facility for ICC, designed to ICC’s specifications. Construction began in 2013. 

While the government at their cost would construct the building, the costs of finishing and outfitting of the building would be jointly funded by ICC and the government. This would include the electrical, plumbing, wall plastering, flooring, toilets, sinks and kitchen cabinets. 

ICC donors from all around the world helped contribute to this project. The 20/20/20 Campaign was a two-year capital campaign to create 20 new group homes. Then, following the landslide in the middle of 2014, many people gave toward relief efforts and costs to allow ICC to complete the new Children’s Care Centre sooner. 

With the children now moved in, this capital campaign comes to a close. But ICC’s goal is to bring this family-style model of care to all of its projects, so there will be more work to do in the future. 

“Thank you,” says Kyla Alexander, ICC’s China Operations Director, “for joining us...to see the Hengyang Welfare Centre transformed into a place of blessing and wholeness...and for the various ways you have sown your lives into a vision of fullness of life for these precious children. Your sacrifice has moved God’s heart, and built something beautiful that brings Him glory every day.”